podno grejanje, elektronsko podno grejanje

Električni grejni panel Noirot Spot-D

Grejač za upotrebu na slobodnom prostoru velike snage uz odgovarajuće dimenzije pogodan je za poboljšanje zimskog komfora manjih ili većih terasa, pa čak i za grejanje kompletnih ugostiteljskih jedinica, bifea, restorana. Grupa proizvoda infra grejača BVF REMINA vrhunskog kvaliteta preporučujemo prvenstveno za grejanje privatnih prostora (terasa), trgovinskih i ugostiteljskih jedinica.

  • Podesiva snaga na 4 nivoa
  • Vremensko podešavanje
  • Daljinski upravljač (za upravljanje ne može se koristiti termostat)
  • Pribor: nagibni nosač za pričvršćivanje na zid i plafon 
  • Može se dokupiti fabrički stalak-tronožac

Elegantan i ekonomičan grejni panel za male i velike prostorije

Jednostavan dizajn električnog grejnog panela Noirot SPOT-D za sve koji traže ekonomično i eenergetski efikasno rešenje. Širok izbor snage obezbeđuje lako nalaženje električnog grejnog tela prema toplotnim potrebama date prostorije. Izgled zadovoljava potrebe i modernih i klasičnih okruženja.

Električni radijatori SPOT-D raspolažu grejnim ulošcima vrhunske kategorije ove industrijske grane. Za razliku od tradicionalnih električnih radijatora savršeno su bešumni, njihova upotreba je idealno rešenje u spavaćoj i u dečjoj sobi.

Električni radijatori SPOT-D su opremljeni ugrađenim digitalnim termostatom, pa tačno podešavanje temperature date prostorije ne stvara dodatne troškove.  Korišćenjem funkcija programiranja mogu se postići dodatne uštede. Funkcija dečje brave je korisno i neizbežno rešenje ne samo u dečjoj sobi, već i u ugostiteljskim objektima i hotelima.

Potpuno bešuman rad.

Električni panel Noirot zahvaljujući najnovijem grejnom ulošku RX Silence je potpuno bešuman, idealan je izbor za dečju sobu ili spavaću sobu. Ugrađeni grejni uložak je jednokomponentan, odnosno čini ga jeden komad aluminijskog monobloka. Električni grejni uložak je tih i u fazi zagrevanja i u fazi hlađenja, ne pucketa, ne stvara smetajuće zvuke usled toplotnog širenja. Upravljanje električnog grejnog panela smo na jedinstveni način rešili (silicijumskim) poluprovodnikom, pa ni prilikom uključenja nema pucketanja, zvuka uključenja releja ili bimetala, koji su karakteristični za tradicionalne grejne panele.

Grejni paneli su prema principu rada konvekcioni, ali u toku rada na njihovoj površini emisija toplote se javlja kao toplotno zračenje. Zračenje toplote je korisna funkcija sa aspekta povećanja osećaja komfora. Električni radijator se isporučuje zajedno sa nosačem za montažu na zid.  Montiranje zidnog grejnog panela ne zahteva specijalne nosače i pomoćne materijale, može se staviti u pogon za 3-4 minuta. Fabrički je opremljen sa utikačem, ali u slučaju fiksnog priključka utikač se bez gubitka garancije može odstraniti, priključni vod od 1,6 m se može krojiti, produžiti.

Koja snaga grejnog panela je potreban?

Za određivanje snage grejnog panela potreban je proračun toplotnih gubitaka. Ukoliko je cilj stvaranje samostalnog grejanje, predlažemo posetu našoj potrošačkoj službi, rado ćemo Vam pomoći pri izboru odgovarajuće snage. Neopravdano predimenzionisanje može prouzrokovati nepotrebne investicione troškove, dok eventualno slabo dimenzionisanje pri velikoj zimi može otežati zagrevanje, može dovesti do gubitka osećaja komfora.

Konvekciona emisija toplote radi bržeg zagrevanja

Energetski efikasni grejni paneli stvaraju klasičan i visoki osećaj toplote čak u dobro, pa čak i slabo izolovanim objektima.

Grejni panel radi na mrežni napon od 230V, predstavlja energetski efikasno rešenje grejanja, ima ugrađeno inteligentno upravljanje. Električni radijatori i grejni paneli skoro u svim slučajevima se postavljaju na bočne zidove na visinu od 15-30 cm od nivoa poda. Grejni panel Noirot se proizvodi sa najrazvijenijim grejnim uloškom ove industrijske grane, pa radi potpuno bešumno (aluminijski monoblok RX Silence), nema delova koji se pomeraju usleg toplotnog širenja.

 

Konvekcijski princip u osnovi znači cirkulaciju vazduha u prostoriji. Grejni panel usisava niže, hladne slojeve vazduha, zagreva ih i kasnije obezbeđuje njegovu ravnomernu cirkulaciju. Karakteristika grejnih panela Noirot jeste zajednička primena emisije toplote zračenjem i konvekcije.   Površina za emisiju toplote maksimalizuje osećaj toplote, pošto se 20% potrošene energije se iskorišćava u vidu toplotnog zračenja.

Ugrađeni digitalni sobni termostat zadovoljava najstrožije propise Evropske unije, aktivno reguliše rad grejnog panela, u stanju je „osetiti” otvaranje prozora ili vrata, a pruža i različite mogućnosti programiranja.  Pojedini modeli su opremljeni i senzorom pokreta, pa automatski ptimećuju da je data prostorija u upotrebi i podižu temperaturu prostorije.

 

Višestruko elektronsko upravljanje električnih grejnih panela je dovelo do produžetka njihovog životnog veka, koji je trenutko bez mehaničkog oštećenja neograničen, ali znači minimalno 45-50 godina funkcionisanja bez održavanja. Ovaj životni vek je višestruko duži od životnog veka opštih mašinskih sistema. Za upoređenje: očekivani životni vek kotla na gas ili toplotne pumpe uz neprekidno

Cenovnik

Tip

Dimenzija

Snaga

Cena

BVF NOIROT   SPOT-D 500W

340×440×102 mm

500W

17.050,00

BVF NOIROT   SPOT-D 1000W

420×440×102 mm

1000W

19.020,00

BVF NOIROT   SPOT-D 1500W

580×440×102 mm

1500W

20.980,00

BVF NOIROT   SPOT-D 2000W

740×440×102 mm

2000W

22.950,00

BVF NOIROT   SPOT-D 2500W

900×440×102 mm

2500W

24.920,00

BVF NOIROT   SPOT-D nogar sa točkićima

32×5×10,5 mm

——–

2.360,00