podno grejanje, elektronsko podno grejanje

BVF L-PRO grejni tepih za ugradnju

Sistem električnog podnog grejanja bez podizanja nivoa poda. Idealan izbor za grejanje laminata, trakastog parketa i drugih plivajućih obloga i obloga na klik. Minimalna debljina sloja pogodne podloge iznosi 6 mm.

Važna informacija! Grejanje vinyl obloge moguće je isključivo električnim grejnim tepihom BVF H-MAT u sloju s izravnatom podlogom. Detaljnije informacije: ovde.

Preporućeni termostati: BVF 801 i Netmostat N-1

Fabrička širina električnog grejnog tepiha sa aluminijskom tkaninom je 50 cm. Naravno prilikom polaganja, što se uvek obavlja na osnovu crteža/ideje o polaganju, tepisi mogu biti međusobno okomito postavljeni.   To znači, da širina od 50 cm samo dimenzija pakovanja, lako se prilagođava bilo kom tlocrtu.

  • Može se postaviti i bez podizanja nivoa poda.
  • Grejni element BVF L-PRO sadrže dva komada grejne niti sa nano tehnologijom, čiji je presek sve 1 mm. Zahvaljujući dvožilnoj izvedbi životni vek grejnih niti je duži od tradicionalnih grejnih kablova, izvođenje radova je brže i jednostavnije zahvaljujući priključcima na jednoj strani.

VIDEO

Pogledajte uputstvo za postavljanje izuzetno tankog podnog grejanja!

DUAL LAYER TEHNOLOGIJA – INOVATIVNI GREJNI TEPIH

  • Donji aluminijski sloj sa karbon teksturom je odgovoran za ravnomernu emisiju toplote, za refleksiju emitovane toplote, a pored toga obezbeđuje i mehaničku zaštitu.
  • Gornji sloj aluminijuma ima još važniju ulogu. Obezbeđuje odvod toplote među kablovima, obezbeđuje mehaničku zaštitu od oštećenja, odnosno za bezbedno funkcionisanje obezbeđuje uzemljenje i senčenje po celoj površini.

IZBOR TEMPERATURE PODA I ODGOVARAJUĆE OBLOGE

  • Osnovni principi projektovanja grejanja sa električnim grejnim tepihom ni u čemu se ne razlikuju od tradicionalnog toplovodnog podnog grejanja. Optimalnu temperaturu podne obloge istovremeno obezbeđuje fabrički podešena snaga i senzor termostata, koji je ugrađen u pod. Kao komforno podno grejanje poželjno je održavati temperaturu podne površine u opsegu od 25-28°C, dok kao samostalno grejanje slično klasičnom podnom grejanju temperaturu treba limitirati na 29-30°C.

Pri izboru laminata treba uzeti u obzir tri faktora:

DA NE BUDE LPLJENA OBLOGA

MINIMALNA DEBLJINA LAMINATA TREBA DA BUDE 6 mm

DEBLJINA LAMINATA NE SME DA BUDE IZNAD 14 mm.

VAŽNA INFORMACIJA!

Grupa proizvoda BVF L-PRO je projektovan za grejanje laminata na klik. Nije pogodna za grejanje podne keramike, vinyla, pločica i drugih lepljenih obloga. Aluminijska tkanina stvara površinu, koja nije pogodna za lepljenje (lepak za pločice, sloj za nivelisanje). Za direktno grejanje lepljenih podnih obloga i vinyla koristite grupu proizvoda BVF H-MAT.