podno grejanje, elektronsko podno grejanje

Revolucionarno, čisto, štedljivo

To su tri principa, na kojima se zasniva razvoj našeg najnovijeg rešenja grejanja putem infra panela. Upotrebu infra panela za grejanje – koji se mogu montirati na zid i na plafon – ograničava samo Vaša mašta.   Bilo da je reč o novogradnji ili adaptaciji, infra paneli su idealan izbor za zahtevne korisnike koji su osetljivi na okruženje.

Minimalistički dizajn omogućava neograničenu primenu kako u modernom, tako i u tradicionalnom okruženju. Postavljeni na plafon (što je preporučljivo sa aspekta toplotne tehnike) potpuno su nevidljivi, ne utiču na nameštanje prostorije. Za postavljanje sistema grejanja predlažemo infra panele standardne izvedbe BVF NG, dok za dopunsko grejanje predlažemo elemente iz PREMIUM Series sa staklom i ogledalom.

Made in Austria. U Mađarskoj najviše zastupljena tehnologija i vodeći kvalitet. Patentirani grejni uložak Grafit-Polyimide iz 2016. obezbeđuje veći učinak, a samim tim o niže troškove eksploatacije od svih dosadašnjih tehnologija infra panela.

Infra panel

Opseg toplotnog zračenja infra panela je zbir grejnog elementa, njegove temperature i specijalne površine za emisiju toplote. Emisija toplote panela BVF NG spada u grupu toplotnog zračenja, a unutar toga u opseg FIR (Far Infra Red).
Emitovanu toplotu upijaju svi predmeti, tela, građevinski elementi, i pošto u zatvorenom prostoru izjednačavanje temperature je neprekidno, isti ravnomerno emituju unetu toplotnu energiju. Zbog toga toplotni osećaj je za 2-3°C viši od stvarne temperature.

Zahvaljujući svojoj snazi i načinu izvedbe infra paneli su pogodni za primenu u domaćinstvima i unutrašnjim prostorima. Mogu se postaviti nakon određivanja potrebne snage (preporuke od strane stručnjaka) u zagrevanom prostoru po sopstvenom izboru, bilo u ravni plafona, bilo na bočnim zidovima. Pripadajuća konzola pogodna je za postavljanje i na kosim zidnim površinama.
Predlažemo da prilikom projektovanja uzmite u obzir ravnomernost i prozore/vrata velikih površina.

BVF infra paneli su fabrički opremljeni standardnim utikačima, pa se mogu odmah postaviti u pogon, ako nisu sastavni delovi grejnog sistema (npr. mobilni infra paneli) Za ekonomičan rad grejnog sistema potrebna je regulacija temperature. Za upravljanje infra panelima pogodne su sve vrste BVF termostata od jednostavnog adaptera za utičnice do sredstava za daljinsko upravljanje putem interneta. Izaberite model prema Vašim potrebama ili zatražite pomoć naših stručnjaka.

Snaga /učinak/ celog sistema grejanja ili dopunskog grejanja u svim slučajevima zavisi od maksimalne količine toplote koje se gube kroz konstrukciju datog objekta. Pošto svaka konstrukcija, svaki građevinski materijal, svaki prozor i svaka vrata imaju svoj koeficijent prolaza toplote (vrednost U), za određivanje potrebne snage neophodno je izvršiti proračun toplotnih gubitaka.
Projektovanje sistema grejanja ili određivanje snage dodatnog grejanja je zadatak stručnjaka.

Zatražite besplatnu ponudu ili isprobajte našu najnoviju aplikacju za proračun gubitaka toplote koja je od 1. oktobra 2016. dostupna za iOS i Android uređaje.

Infra grejanje ne suši i ne cirkuliše vazduh u prostoriji. Infra paneli NG Series nove generacije u toku svog rada proizvode negativno naelektrisane JONE (ANION EFFECT), koji čiste vazduh u prostoriji. Emitovana toplota povoljno utiče na zdravlje. Rad infra panela je bešuman.
Za razliku od njih tradicionalna grejanja sa konvekcijom (električni radijator, norveške grejalice, itd.) uvlače niže slojeve vazduha i tako cirkulišu vazduh (kolanje prašine) u prostoriji i zagrevaju vazdušne slojeve u blizini plafona, dok infra grejanje obezbeđuje ravnomernu temperaturu u celoj prostoriji.

PROIZVODI

BVF NG SERIES

BVF NG SERIES

Saznajte više

BVF PREMIUM

BVF PREMIUM

Saznajte više

BVF DODATNA OPREMA

BVF DODATNA OPREMA

Saznajte više