podno grejanje, elektronsko podno grejanje

MODERNO GRAĐEVINSKO MAŠINSTVO

BVF Heating i CALEO danas već i kao proizvodi i kao grejni sistemi poistovećuju se sa grejanjem savremenih objekata. Zgrade sa niskim energetskim potrebama traže grejanje površina sa niskim temperaturama i grejanje koje zrači toplotu. Naši sistemi sa inovativnim grejanjem površina kao i infra panelima pružaju najefikasnija rešenja za grejanje zgrada lake konstrukcije i sa klasifikacijom A/A+.

U savremenom građevinskom mašinstvu jednoznačna je opravdanost grejanje površina kao najekonomičnije grejanje, a zapravo sve više se postavlja pitanje izbora uređaja za proizvodnju toplote, kao i njihove tehnologije. Postizanje maksimalne efikasnosti i tačno dimenzionisanje snage uređaja za proizvodnju toplote često predstavlja problem kod tradicionalnih načina grejanja. Često nisu paralelni troškovi ulaganja i period povraćaja uloženog novca.

Zbog navedenih razloga proteklih godina kod grejanja zgrada sa niskim energetskim potrebama često su dolazila u prvi plan inovativni sistemi električnog podnog grejanja, koji se mogu montirati uz niske investicione troškove, ne mora se uvesti zemni gas, nije potreban dimnjak, a zahvaljujući svojoj 100 procentnoj efikasnosti predstavljaju izrazito ekonomično rešenje.

ZAŠTO BI STE PLATILI DVA PUTA ZA ISTU STVAR?

Svuda u svetu su visoke cene toplotne izolacije i kvalitetnih građevinskih materijala, ali to je investicija koja se vraća. jer će energetske potrebe objekta, a samim tim i režijski troškovi će biti veoma niske. Zašto bi ste potrošili ogromne pare na izgradnju grejnih sistema i mašinsku prostoriju, da bi ste uštedeli nekoliko hiljada dinara, što ćete kasnije potrošiti na održavanje; Upoznajte se sa mogućnostima na koji način možete uz naše sisteme obezbediti ekonomično grejanje sa troškovima koji se brzo vraćaju, pa ćete postići da vas grejanje košta 0 dinara.

UPOREDNA TABELA

Uređaj za proizvodnju toplote Kondenzacioni kotao + sistem podnog grejanjaSistem podnog grejanja CALEO REG  Sistem podnog grejanja CALEO REG
Troškovi ulaganja € 7.000 € 3.000
Projektovanje gasa + uvođenje/ poboljšanje mreže električne energije € 2.400 € 450
Izgradnja dimnjaka i uložak dimnjaka € 1.700 € 0
Održavanje svake 4. godine € 300 € 0
Mesečni račun grejanja € 50 € 85
Ukupni troškovi na kraju 4. godine € 12.600 € 5.490
Ukupni troškovi na kraju 12. godine € 15.600 € 9.570

UPOREDNA TABELA ZA PRIMENU OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

Uređaj za proizvodnju toplote Kondenzacioni kotao + sistem podnog grejanja Sistem podnog grejanja CALEO REG + solarni element
Troškovi ulaganja € 7.000 € 8.200
Projektovanje gasa + uvođenje/ poboljšanje mreže električne energije € 2.400 € 450
Izgradnja dimnjaka i uložak dimnjaka € 1.700 € 0
Održavanje svake 4. godine € 300 € 0
Mesečni račun grejanja € 50 € 0
Ukupni troškovi na kraju 4. godine € 12.600 € 8.650
Ukupni troškovi na kraju 12. godine € 15.600 € 8.650

Osnovu proračuna po cenama energenata iz 2015. godine čini objekat klasifikacije „A+“ površine 100 m2 (energetske potrebe grejanja su 30 kWh/m2/god, isto to u slučaju pasivne kuće prema standardima iznose manje od 15 kWh/m2/godina. Snaga ugrađenog solarnog elementa je 2,5 kWp (očekivana godišnja proizvodnja energije 3125 kWh). Pojednostavljena računica ne uzima u obzir eventualno povećanje cene energenata! Ukoliko to godišnje iznosi svega 10%, razlika je još drastičnija.

KOMFOR I SIGURNOST

Pogonski troškovi grejnih sistema BVF i CALEO su izrazito niski, ali prilikom izbora sistema grejanja treba uzeti u obzir i druge aspekte:

  • Niski investicioni troškovi
  • Komfor i brzo zagrevanje
  • Bešuman i bezbedan rad
  • Jednostavna i brza ugradnja
  • Funkcionisanje bez održavanja
  • Upravljanje po prostorijama
  • Dugogodišnja garancija

Naši proizvodi ispunjavaju najviše standarde i zahteve u pogledu funkcionalnosti i kvaliteta.

ODRŽIVOST I OKOLINA

Sve su stroži propisi i standardi u gradnji objekata. što zahteva neprestane promene i razvoj tehnologije. Inovacije se i u grejnoj tehnici sprovode u interesu buduće održivosti, a manja potrošnja energije znači niže troškove i manje opterećenje za okolinu.

Gradite svesni tih promena i odustanite od tradicionalnih rešenja koja zagađuju okolinu. Primena obnovljivih energenata i nezavisnost od cene energenata je naš zajednički cilj širom sveta.